gastronomisk tryffelmiddag

lördagen den 18 november

56b test.jpg
Henrik Norström.jpg

Välkommen till Tryffelfestivalens höjdpunkt – en härlig och fantastiskt god Tryffelmiddag med utvalda viner

Vi inleder med stämningsfull tryffelceremoni i Domkyrkan med bl a diplomering av årets tryffelkock, vacker körsång och underhållning. Efter ceremonin vandrar vi ned till spegelfoajénpå Clarion Hotel Wisby för mingel och fördrink. Därefter intas en sexrätters gourmetmiddag med tryffel i alla rätter och matchande viner i Spegelsalen. Middagen tillagas av Gotlands kockelit som samverkar inom föreningen Kulinariska Gotland.

Program lördag 18 november:
Kl 16.30 Tryffelakademins högtidsceremoni i Visby Domkyrka med introduktion och prisutdelningar. Direkt efter ceremonin börjar fördrinken i spegelfoajén på Clarion Wisby Hotell, åtföljd av en sexrätters tryffelmiddag i Spegelsalen med matchande viner. Kockarna från Kulinariska Gotland ger oss en god inblick i de spännande tryffelrätter som ligger på tallrikarna. Medverkar gör även årets tryffelkock 2016, Henrik Norström, som kommer att tillaga en av kvällens rätter

Klädsel: Smoking eller mörk kostym

Pris: Ceremoni och middag inklusive vinpaket 1.790 kr

Bokar deltagande i ceremoni och middag gör du här

Vill du även medverka på de seminarier som hålls under helgen, ceremoni, tryffelmiddag samt tryffeljakt bokar du här

mer info samt komplett program för tryffelfestivalen 17-19 november hittar du här på tryffelfestivalens hemsida


meny 2017

3 snittar - pilmusseltartar, ankleverburgare och tryfferad kikärtsröra

Bortolomiol, Valdobiaddene, Veneto, Filanda Rosé Pinot Nero 2015

 

bifftartar med syrad lök, lardo och tryfferad äggröra

Rivetto, Piemonte, Dolcetto d'Alba 2015 (serveras sval)

 

kycklingsoppa med pocherat vaktelägg och lagrad ost

Weingut Robert Weil, Rheingau, Riesling Rheingau Trocken 2016

 

blomkålsvariation, brynt smör och nötter

Castillo de Mendoza, Rioja, Noralba Rioja Blanco 2015

 

ostcanneloni, brie de meaux och tryffelhonung

Brännland, Västerbotten, Pernilla Perle

 

nougat och tryffeltårta med salmbär

Domaine de Traginer, Roussillon, Banyuls Rimage 2014