kulinariska priset

För att främja gotländsk matkultur har krögarna i Kulinariska Gotland delat ut ett pris sedan år 2000. Syftet är att uppmärksamma och belöna personer som gjort särskilda insatser insatser för produktion, distribution, spridande av kunskap och tillagning och servering av livsmedel inom ramen för den gotländska matkulturen.

 

Kulinariska priset 2017 tilldelas gotland whisky ab med motiveringen

Gotland Whisky AB har starkt bevisat ett nytt sätt att förädla gotländska råvaror och skapa ett lokalt 'livets vatten'.

 
Gotland Whisky (1).jpg
ejmunds.jpg
IMG_0189 (1).jpg
Gutö delikatesser.jpg
Labans kvarn (1).jpg
Gotlands bryggeri.jpg

2017 - gotland whisky

2016 - magnus olsson, visby centrum

2015 - olsvenne gård, Cecilia och göran

2014 - gutö delikatesser, pia lindwall

2013 - STENHUSE GÅRD, TOMAS PETTERSSON

2012 - RESTAURANG GOTLAND

2011 - susanne GREfberg

2010 - EJMUNDS GÅRD, MAUD OCH ODD NORMAN

2009 - GOTLANDS BRYGGERI, JOHAN SPENDRUP OCH MAGNUS TEDENMYR

2008 - ICA TORGKASSEN, LEIF PETTERSON

2007 - WISBY OST, FAMILJEN GUSTAFSSON

 

IMG_1367.jpg
IMG_1197.jpg
Sparris.jpg
IMG_0242.jpg
IMG_0615.jpg
Wisby ost.jpg

2007 - wisby ost, familjen gustafsson

2006 - Labans kvarn, laban bergström

2005 - tommy lundberg, radio gotland

2004 - TRYFFELDOKTORAND CHRISTINA WEDÉN

2003 - HÄFTINGS GÅRDSMEJERI, MARIA UHLÉN OCH ERIC GARDELL

2002 - KATTHAMMARSVIKS RÖKERI, KJELL-ARNE JAKOBSSON

2001 - STORA TOLLBY GÅRD, ANN OCH STEN WIKSTRÖM

2000 - HOTELL- OCH RESTAURANGSKOLAN, TINA OLDENBURG OCH PAUL BERGSTRÖM