Örtspäckad röding, brynt smör med kapris och grillad fänkål

Örtfylld Röding

Örtspäckad röding, brynt smör med kapris och grillad fänkål

Den här maträtten är en riktig sommarfavorit, rustikt, gott och enkelt! Stuffa en hel röding med citronskivor och härliga örter som tex timjan, persilja, dill och dragon. Tillaga fisken på grillen, servera med brynt smör, kapris och grillad späd fänkål. Fänkål kan verkligen rekommenderas att odla för personer som jag som inte har så mycket erfarenhet av odling.

Örtspäckad hel röding, brynt smör med kapris och grillad fänkål 2 pers

Hel röding (fråga i affären hur mycket per person)
1 citron
2 dl Blandade grovhackade örter som tex timjan, persilja, dill, dragon
Salt & peppar
1 msk olja
Steksnöre att binda ihop fisken med.

Röding med brynt smör, kapris och fänkål

100 g smör
1/2 dl kapris
1 fänkålsstånd

Börja med fänkålen. Dela den i fyra delar, ta bort den rotliknande delen. Förkoka fänkålen mjuk. Pensla på med lite olja innan den grillas, salta och peppra.

Torka av fisken ordentligt med hushållspapper, så den blir ren och torr.

Börja med att sätta på grillen.

Gör några snitt på varje sida av fisken, ca 2 cm djupa. Massera in örter, olja, salt och peppar inuti, utanpå och i snitten på rödingen.

Skiva citronen och lägg in några skivor i fisken.

Bind ihop rödingen med steksnöret och den är nu redo för grillen.

Bryn smöret gyllene, häll i kaprisen i smöret. Servera med kokt potatis eller potatispuré.

Comments

  1. Röding har jag långgrillat i min rökgrill och det blev supergott. Slänger man in rökspån i slutet av grillningen så får rödingen även en sån där härligt rökig smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *