Ska%CC%88rmavbild+2019-09-27+kl.+14.20.07.jpg

VÄLKOMMEN TILL KULINARISKA GOTLAND

Matlagningskunnande, kvalitet och omtanke.

en kärlek till Gotland och det gotländska

IMG_9818.jpg

En kulinarisk resa

Gotland är en säregen plats som det finns otaliga anledningar till att besöka gång på gång. Upplevelserna och intrycken tar aldrig slut. Vår strävan inom nätverket Kulinariska Gotland är att bidra med ännu fler upplevelser och intryck.

Vi vill att du ska få en totalupplevelse av mat, dryck och miljö och samtidigt  visa upp den mångfald vi har inom gastronomin på Gotland. Vår gemensamma nämnare är matlagningskunnande, kvalitet, omtanke samt kärleken till Gotland och det gotländska.

Vi delar gärna med oss av denna kärlek och vill gärna ha dig som medresenär på denna kulinariska resa runt vår omtyckta och uppskattade ö. Samtidigt vill vi ge dig möjligheten att i största möjligaste mån njuta av gotländska råvaror och specialiteter.

 

Varför välja en krog som är medlem i kulinariska gotland? 

Mat är så mycket mer än en fråga om att bli mätt. Det handlar om en totalupplevelse. Miljö, bemötande och kärleken till mat är en del av  de ingredienser som är naturliga för oss som medlemmar i Kulinariska Gotland. Att bli medlem i Kulinariska Gotland är förenat med en rad kriterier som skall uppfyllas. Exempelvis krävs det att all personal på krogen är välutbildad. Råvarorna skall vara av högsta kvalitet och närproducerade. Krogen skall ha ett aktivt miljötänkande där så mycket som möjligt är ekologiskt odlat. Vidare skall vinlistorna vara väl genomtänkta och helst utformade av en utbildad sommelier. Restaurangen skall även vara omnämnd i svenska restaurangers 'White Guide'.

 
Fält banner.jpg